Fogbeültetéssel kapcsolatosan bővebb információt honlapunkon itt talál!

Fogbeültetés -implantáció

A fogbeültetés lényege , hogy egy mesterséges anyag segítségével, a természetes anatómiai adottságokat leginkább utánozva a a  szomszédos fogak károsítása nélkül állítjuk helyre a fogazat egyensúlyát.  A fogbeültetés  során  általában valamilyen titánium ötvözetből készült csavart  ágyazunk be a csontba. a fogbeültetés alapját alkotó mechanizmus  a beépülés az az osteo integráció, amely során a csontszövet magába építi  a beültetett műgyökeret.

Számos hallottam már alaptalan állításokat melyek elriasztották,vagy  éppen olykor túlzottan a  fogbeültetés irányába terelték a leendő pácienst.

Tévhitek a fogbeültetés kapcsán:

A fogbeültetés jobb mint a saját fogaink.

Ez abszolút nem így van. A fogbeültetés, a ma elérhető legjobb megoldás, ha már egyszer fogainkat elveszítettük, de soha nem szabad   jó , vagy menthető fogainkat kihúzatni  fogbeültetés céljából.

A fogbeültetés után nem  vagy  kevesebbet kell fogat mosnom hiszen ez már egy fém.

A fogbeültetést követően a híd  és az implantátumok tisztítása ugyanolyan , ha nem még fontosabb mint azt megelőzően a fogak tisztítása. Szájápolás nem , csak a fogakról, hanem a száj lágy szöveteinek, a fogágynak(parodontium) vagy éppen a nyelvnek és a száj nyálkahártyájának tisztításáról  is szól. A lágy szövetekben felhalmozódó baktériumok könnyedén gyulladást okoznak az implantátum körüli íny és csontállományban, amely paroimplantitishez, ezáltal akár a fogbeültetés sikertelenségéhez vezethet

A fogbeültetés mindig nagyon fájdalmas

Személyes tapasztalatom és ezt kifejezetten a pácienseinktől kapott visszajelzések alapján állítom, hogy a fogbeültetés maga 10%0-ban, a postoperatív gyógyulási időszak  pedig 95%-ban fájdalommentes.

A fogbeültetés gyakran allergiás reakciót vált ki, amelynek következtében a beágyazott csavar gyakran kilökődik

A fogbeültetés során, kutatási eredmények szerint, még soha nem találkoztak valós antigén- antitest párra,l amely valós allergiás reakcióra utalna. A tapasztalati kutatások azt mutatják , hogy fogbeültetés során 2%-ban fordul elő az implantátum elvesztése, amelynek hátterében rendszerin  valamilyen trauma, vagy a nyálból származó localis fertőződés áll.

Jelentkezzen be fogbeültetésre:

Fogbeültetés kezelés a RelaxDent fogászati klinikán

RelaxDent Implant Clinic Fogászati Centrum

Tömegközlekedéssel könnyen  megközelíthető. Több parkolási lehetőség a környéken.

Jöjjön el belvárosi rendelőnkbe és tökéletessé tesszük mosolyát.

További információk:
Fog implantátum